Opgave 2. Frøspiring

Indhold

1.

Forklar, hvorfor amylose nedbrydes under frøspiring.

Amylose er et kulhydrat, og kulhydrater bruges især som energikilde.

Frøene skal udføre respiration for at producere den energi i form af ATP, de skal bruge under spiringen. I processen forbruges glucose. Da amylose er et polysaccharid bestående af en masse sammenkædede glucosemolekyler, nedbrydes amylose for at frigive energi til at gennemføre frøspiringen.

 

2.

Forklar, hvordan hydrolaser nedbryder amylose. Inddrag figur 1.

En hydrolase er et enzym, der bryder en binding ved at tilføje et vandmolekyle.

En hydrolase er et enzym, som spalter molekyler ved at addere H og OH fra et vandmolekyle til bindinger. Derfor vil en hydrolase addere H og OH til glykosidbindingen mellem glucosemolekylerne, der derved spaltes fra det store amylosemolekyle. Gen...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind