Paulus' breve

På denne side giver vi dig et overblik over Paulus’ breve samt baggrundsinformation om Paulus. Til sidst kigger vi nærmere på de breve, som benyttes mest i Religion i gymnasiet, nemlig Romerbrevet, Korintherbrevene og Galaterbrevet samt Første Thessalonikerbrev.

Hvem var Paulus?

Paulus var ikke en discipel af Jesus, men blev en meget vigtig forkynder i kristendommens tidligste tid. Med sin missionsvirksomhed og sine breve blev han en af de centrale grundlæggere af kristendommen som selvstændig religion. Han definerede i høj grad, hvad det vil sige at være Jesus-troende som noget andet end at være jøde. Samtidig definerede han også principper for, hvordan en kristen menighed skal fungere. 

Paulus var oprindelig en skriftklog jøde, som hadede de kristne og forfulgte dem med fængsel og drab. På en rejse til Damaskus, hvor han vil bekæmpe kristne, får Paulus et syn, hvor han ser og hører Jesus. Det får ham til at omvende sig til troen på, at Jesus er den ventede Messias. Paulus bliver døbt og begynder straks at missionere, primært blandt ikke-jøder. Paulus rejser rundt i hele Lilleasien og Grækenland, hvor han missionerer og stifter menigheder, indtil han kommer til Rom, hvor han bliver henrettet i år 64 eller 67 e.Kr. 

Paulus’ kristne lære

Paulus’ breve er indviklede, og hans teologi breder sig over rigtig mange emner. Her får du en oversigt de mest centrale dele af Paulus’ kristne lære:

Kristendommen gælder alle mennesker. Hvor jødedommen kun var rettet mod jøderne, så er kristendommen universel, dvs. den er rettet mod alle. Derfor er det vigtigt for Paulus, at der er én lære, som gælder både jødekristne og hedningekristne. (Se Gal 3,28-29)

Kristendommen er den...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind