Moseloven

De første fem bøger i Det gamle testamente kalder vi ofte moseloven eller blot mosebøgerne. Bøgerne er identiske med de skrifter, som i jødedommen kaldes torah. Her giver vi et overblik over moselovens indhold.

Første Mosebog 

Første Mosebog, også kaldet Genesis, indeholder beretningen om skabelsen, syndefaldet og urhistorien. Den indeholder historierne om Kain og Abel, syndfloden og Noas ark samt babelstårnet. Desuden historien om de tre patriarker, Abraham, Isak og Jakob, som bliver stamfædre til det israelitiske folk.

Anden Mosebog 

Anden Mosebog, også kaldet Exodus, handler primært om, hvordan Moses leder Israels folk ud af Ægypten, hvor det har levet i hundredvis af år i dyb fattigdom og slaveri. 

I Anden Mosebog hører vi beretningen om de ti plager, ørkenvandringen og de ti bud samt tabernaklet. Tabernaklet er et mobilt ørkentempel, som israelitterne slæber med sig gennem ørkenen sammen med pagtens ark, som indeholder de ti bud. Deres mål er at nå Kana'an, et land som var blevet lovet Abraham.

Tredje Mosebog

Tredje Mosebog, også kaldet Leviticus, handler rigtig meget om den israelitiske stamme levitterne, som fungerede som præster. Bogen indeholder retslige regler såvel som kultiske...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind