Teoretikere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de teoretikere, som kan være relevante at inddrage i arbejdet med behaviorismen.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores teoretiker-side om Albert Bandura.

Bobo-eksperimentets resultater så ud til at understøtte Banduras sociale indlæringsteori. Børnene, som havde observeret de voksnes aggressive adfærd, var i langt højere grad tilbøjelige til at handle aggressivt overfor Bobo end de børn, som ikke havde været udsat for samme påvirkning. Derudover viste det sig, at drengene i eksperimentet generelt var mere tilbøjelige til at handle voldeligt overfor Bobo end pigerne. 

Bobo-eksperimentet er blevet fremhævet som et vigtigt studie i forhold til at dokumentere, hvorvidt folk bliver mere voldelige af selv at observere voldelig adfærd. Studiet har fx gennem tiderne været hevet frem i forbindelse med kritik af voldelige tegneserier, film og computerspil. 

Eksperimentet har dog også været udsat for en del kritik. Kritikken har fx hæftet sig ved, at det kan være svært at sammenligne aggression mod en oppustelig dukke (som endda nærmest er designet til at fungere som en boksebold) og aggression mod virkelige mennesker. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind