Begreber i islam

Her giver vi dig et overblik over de mest centrale begreber i og om islam, som du kan støde på i forbindelse med Religion C.

99 navne 

Muslimer mener, at 99 af Allahs navne er åbenbaret i Koranen. Alle navnene siger noget om Allahs egenskaber, fx “Den nådige” eller “Den barmhjertige”. De omtales også som Allahs smukke navne. Mange muslimer lærer navnene udenad og fremsiger dem i forbindelse med at de beder (se dikhr).

Abd 

Et arabisk ord, som betyder “tjener” eller “slave”. Det findes i mange muslimske navne, fx Abdallah, der betyder “Allahs tjener”. 

Abraham

Se Ibrahim.

Adam

Det første menneske, skabt af Allah. Betragtes i islam også som den første profet. 

Adhan 

Bønnekald. Det vil sige indkaldelse til de fem daglige tidebønnner. I muslimske lande udråbes de fra minareter, så alle kan høre det. Steder, hvor offentlige bønnekald ikke er muligt, foregår bønnekaldet inde i moskéen, eller der bruges apps eller særlige ure til at kalde til bøn.

Aisha 

Muhammeds tredje hustru og ifølge traditionen også hans yndlingshustru. Hun spillede en stor rolle i udviklingen af islam i årtierne efter Muhammeds død og kaldes nogle gange “De troendes moder”. Hun er et forbillede for sunni-muslimske kvinder, mens shia-muslimer har en negativ opfattelse af hende, fordi hun gik i krig mod Ali.

Al-Fatiha 

Navnet på den første sura i Ko...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind