Beast

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen “Beast”. Kortfilmen er instrueret af Lars Pedersen Arendt i 2009. 

Vi giver dig et resumé af filmen og gennemgår de centrale elementer i analysen. Du får også hjælp til fortolkningen og forslag til perspektivering. Hvis du har brug hjælp til at komme i gang med din analyse, kan du læse vores arbejdsspørgsmål

Derudover kan du lytte til vores podcast, hvor vi taler om, hvordan filmen bør analysere og fortolkes.

”Beast” indgik ved skriftlig eksamen i Dansk A på HTX den 21. maj 2021. Du kan finde hjælp til at forberede og skrive din opgave på de følgende sider, men du kan sagtens bruge analysehjælpen, hvis du arbejder med filmen i anden sammenhæng. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Titlen har en symbolsk betydning

Oversætter vi titlen "Beast" direkte får vi de gamle danske ord "bæst".  Ordet er synonymt med ordet dyr, men har en negativ konnotation. Ordet fremhæver det brutale og voldsomme i dyret. Man kunne ved første øjekast tænke, at det henviser til hundehvalpen Kenzo, som jo er det eneste dyr, der spiller en rolle i filmen. 

Men filmen viser os nogle voldelige og afstumpede relationer, som savner typiske træk på menneskelighed - den viser os bæstet i mennesket. Så i en mere bred forstand henviser titlen til, at mennesket indeholder dyriske sider – måske kan vi ligefrem være værre end dyr. Det en familie, hvor en uhørt og nærmest dyrisk brutalitet hersker.

Så titlen henviser blandt andet til faren, som er et ’bæst’, der plager familien med sin voldelige adfærd. Faren forsvarer sig med, at det er naturligt. Han er ikke voldelig, men gør bare som dyr vil gøre, når de leger eller beskytter deres familie...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Beast

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.