Bad Mexican Dog

Her får du hjælp til at analyse og fortolke novellen ”Bad Mexican Dog”. Novellen er skrevet af Jonas Eika og udkom i novellesamlingen Efter solen fra 2018 .

Du får resumé og arbejdsspørgsmål, som kan give dig en god start med teksten. Så gennemgår vi de centrale elementer i analysen. Til sidst får du hjælp til fortolkningen. Du kan også lytte til vores podcast, som går i dybden med teksten.

Her kan du læse vores generelle råd om brugen af analysehjælp.

Her har du et uddrag fra analysehjælpen:

"Bad Mexican Dog" indeholder to begivenheder, der bedst kan beskrives som religiøse ritualer. Ritualerne er dog meget langt fra dem, vi kender fra kirken. Da Ginger dør, bliver han genoplivet gennem et ritual, hvor de andre beach boys penetrerer sig selv med parasoller. Imens messer Manuel noget, der minder om en bøn:

Vi tror på Ginger / arbejder uden motiv og med tålmodighed / mange timer i hullet i os selv / Vores begær efter Ginger rives løs / fra Ginger / og rejser gennem hullet over den største / afstand / til det ikke længere tilhører os / Vi tror på Ginger …

Det er en mærkelig trosbekendelse, som på én eller anden måde bringer Ginger tilbage fra de døde. Det giver novellen et overnaturligt præg. Samtidig leder Gingers død og genopstandelse tankerne i retning af Jesus.

I novellens slutning bliver et andet religiøst og seksuelt ritual udført. Denne gang er målet med ritualet ikke lige så konkret. Det virker, som om det er hele verden, der skal skabes på ny gennem ritualet. Det indledes med at drengene har sex i den beskidte pool i omklædningsrummet:

Bill og Jia skubber mig og Ginger forlæns ned i bassinet, følger grinende efter og fodrer vores røvhuller med æggene i det levende vand, mens vi alle sammen synger i kor: ”Para-sol, Para-sol…”

Efterfølgende har jeget en lille pose med æg hængende bag sig, som udklækkes, mens han arbejder. Det er, som om en ny livsform opstår af drengenes måde at være sammen på. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bad Mexican Dog

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.