Bad Mexican Dog

Her kan du høre en podcast om novellen ”Bad Mexican Dog”. Novellen er skrevet af Jonas Eika og udkom i novellesamlingen Efter solen fra 2018 .

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke novellen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst novellen først.

Uddrag

Her har du et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Bad Mexican Dog", en novelle af Jonas Eika fra år 2019. Og det er Jon og Kasper, som er redaktører i Dansk, som vi har med til at tale om den her tekst. Kasper, hvad er det, vi har at gøre med her? 

Jamen altså, det er en ret speciel og meget lang novelle, specielt sammenlignet med det, vi nok er vant til at læse nyere danske noveller. Den er den delt i to. Hvis man læser den i den bog, den stammer fra, så står de to dele faktisk også adskilt. Der er to noveller ind imellem, og så er det så den anden og den femte novelle i den her bog med fem noveller. 

Det giver mening og læse den sådan i helhed, fordi det er én sammenhængende fortælling, og vi skal prøve sådan at gøre lidt rede for, hvad den handler om, lige om lidt. Men det her med, at den optræder i en bog, der sammen med nogle andre noveller, der sådan bliver skudt ind imellem, det betyder også, at man kan arbejde med den, hvis man arbejder med hele samlingen Efter solen, hvor der så også er nogle motiver og nogle temaer, der går på tværs af alle novellerne. 

Men her fokuserer vi på "Bad Mexican Dog", og det er jo så en fortælling, hvor vi følger en såkaldt beach boy. En ung fyr, 15 år gammel, der arbejder på sådan et strandresort i Mexico, hvor der kommer en masse turister, som han skal servicere. 

Det er en ret syret oplevelse, og det er især det der syrede, næsten surrealistiske, der kommer til at præge novellen. Så kommer der også et andet perspektiv ind. På et tidspunkt, når man kommer et godt stykke ind i novellen, nemlig en anden jegfortæller, der ind imellem overtager fortællingen, og det er en ung dansk kvinde, der er på rejse og har været afsted noget tid sammen med sin kæreste Lasse.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bad Mexican Dog

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.