Resume

Et resume er en kort koncentreret gengivelse af en tekst. Et resume skal ikke fungere som en beskrivelse, der vækker lyst til at læse teksten, hos modtageren, men derimod være en oplysende gengivelse af en tekst, der dækker de mest væsentlige punkter, uden at inddrage specifikke detaljer fra teksten.

Hvordan skriver jeg et resume?

Når du skriver et resume er det anbefalet at følge samme kronologiske rækkefølge som teksten. Du skal starte med at læse teksten og tage noter løbende, så du kan opretholde et godt overblik over de vigtigste punkter i teksten. Når du er færdig med at tage noter fra teksten, og du har læst den grundigt, skal du gå i gang med at skrive dit resume. Sørg for at du anvender dine egne ord i resumeet og hold en logisk sammenhæng mellem informationer i teksten og informationer i dit resume.

Eksempel på resume

Herunder har vi samlet eksempler på resumeer indsendt af andre elever. Du kan finde inspiration i dem og blive klar til at skrive dit eget resume. Er du f.eks. i tvivl om hvordan et resume skal opbygges, så kan du se hvordan dine medstuderende har gjort.