HTX: Redegørelse og diskussion

Det behøver ikke at være særlig svært at skrive redegørelse og diskussion i dansk. Redegørelse og diskussion er én af de tre opgavetyper, som du kan møde til den skriftlige eksamen i dansk på HTX.

Sådan skriver du en god redegørelse og diskussion

I din opgave skal du redegøre og diskutere grundlæggende ting i den udleverede tekst. Du skal på en god og gennemført måde redegøre for synspunkter, pointer og argumenter i teksten, og derefter diskutere tekstens synspunkter og problemstillinger. Det er anbefalet at dele din opgave op i tre dele: indledning, hoveddel og afslutning. I indledningen skal du introducere dit valgte tema og din hovedtekst. I hoveddelen skal du lave din redegørelse og diskussion og til sidst afslutte din opgave med en afslutning/konklusion, hvor du laver en opsamling af dit materiale.

Eksempel på en redegørelse og diskussion

Herunder kan du se eksempler på opgaver indsendt af andre elever. På Studienet har vi udvalgt en elevindsendt opgave til et 12-tal, som du tage udgangspunkt i og finde inspiration til din egen opgave.

Se eksemplet her

Vejledning til at skrive redegørelse og diskussion

Få den bedste hjælp til at skrive din opgave i redegørelse og diskussion på HTX med vores vejledning. I vejledningen kan du finde hjælp til at forstå opgaveformuleringen, opbygning af din opgave, hvordan du skriver en god redegørelse samt hvordan du diskuterer på en god og nuanceret måde i din opgave.

Læs vores vejledning her