Introducerende artikel

Den introducerende artikel i dansk på HF er en af de tre opgavetyper, som du kan skrive til den skriftlige eksamen i dansk. De to andre er argumenterende artikel og analyserende oplæg. I den introducerende artikel skal du introducere et emne til et publikum ved hjælp af en analyse og fortolkning af en bestemt tekst.

Hvordan skriver jeg en introducerende artikel?

Når du skal skrive en introducerende artikel, skal du introducere et ukendt emne i en skriftlig opgave. Til prøven får du udleveret 2 hæfter, hvor hæfte 2 fungerer som den primære tekst. I den introducerende artikel skal du lægge mest vægt på den primære tekst, da det er på baggrund af denne, at du skal præsentere dit emne. Du får også til opgave at inddrage materiale fra hæfte 1.

Eksempel på introducerende artikel

Vores redaktion har skrevet et eksempel på en introducerende artikel til et 12-tal. Se eksemplet på den introducerende artikel her.

Vejledning til den introducerende artikel

Vi har på redaktionen skrevet en vejledning, så du kan skrive din egen introducerende artikel til et 12-tal. I vejledningen kan du få hjælp til at skrive en god indledning, lave en dybdegående analyse og inddrage fællesteksterne på tværs af hæfterne.

Læs vejledningen til den introducerende artikel her