Eksempelbesvarelser til Spansk A

Mangler du inspiration til at besvare opgavesæt i Spansk A på STX eller HHX? Så behøver du ikke lede længere.

Her finder du Studienets eksempelbesvarelser af eksamenssæt til Spansk A på STX og HHX. Besvarelserne er alle til et stensikkert 12-tal, og er derfor optimale at bruge som eksempler og inspiration, når du skriver din egen opgave.

Ud over at indeholde vores bud på en god oversættelse, er besvarelserne udvidede med svar på 250 ord til alle opgaverne i Delopgave B, der egner sig til det. På den måde kan du bruge besvarelserne til at få overblik over, hvilken form for spørgsmål, du skal vælge, når du selv laver besvarelser.

Brug nedenstående opgaver til hjælp og inspiration, og bliv en bedre student!

Oversættelse

Til skriftlig eksamen i Spansk A skal du i en af delopgaverne oversætte en kort tekst fra dansk til spansk, hvor der i høj grad lægges vægt på grammatik. I vores eksempelbesvarelser har vi også givet vores bud på oversættelserne, som du kan bruge til inspiration.

Hvis du vil have yderligere hjælp til at blive god til oversættelsesopgaven, kan du bruge  Studienets hjælp til oversættelse, der trin for trin guider dig igennem, hvordan du griber oversættelsen an. Derudover hjælper vi dig til, hvordan du undgår bestemte fejl i forbindelse med oversættelse. 

Besvarelse af spørgsmål

For både STX og HHX gælder det, at du til eksamen i skriftlig Spansk A skal besvare nogle spørgsmål. Denne besvarelse er en fri tekst, som du selvstændigt skal formulere på spansk, hvor du inddrager teksterne fra eksamenssættet. Denne delopgave har vi også besvaret i alle vores eksempelbesvarelser, så du kan se gode eksempler herpå. 

I eksamenssættene er der en række spørgsmålstyper, der går igen. Brug Studienets vejledning til typiske spørgsmål til skriftlig eksamen, og bliv bedre til at besvare de forskellige typer af spørgsmål! I vejledningen giver vi dig derudover en række gode vendinger til hver spørgsmålstype, som du kan bruge til eksamen i din besvarelse af spørgsmålene. 

Virksomhedskommunikation

Hvis du skal til eksamen i skriftlig Spansk A på HHX, skal du i delopgave 3 også skrive en meddelelse, der har med virksomhedskommunikation at gøre. Denne delopgave har vi også besvaret i vores eksempelbesvarelser på alle eksamenssættene fra HHX, så du kan se gode eksempler herpå.

Hvis du vil have hjælp til, hvordan du bedst besvarer delopgave 3, kan du bruge Studienets udførlige vejledning til virksomhedskommunikation, der hjælper dig til at blive bedre til at skrive handelsbreve og e-mails.