Musiknoter

På denne side finder du vores store samling af noter til Musik på alle niveauer i gymnasiet. Her er både elevnoter og webbøger om musikteori, som vi har lavet her på Studienet.

Noter til musik i gymnasiet

Siderne indeholder noter om alskens forskellige emner inden for Musik. Der er noter om kunstnere lige fra The Beatles til Mozart og om genrer lige fra Reggae til Samba.

Du finder også noter til specifikke musiknumre, som du eksempelvis kan søge inspiration i til en perspektivering. Der både noter om rocksange og store symfonier, så du kan garanteret finde noget, du kan bruge.

Derudover er der mange noter omkring eksamen i Musik, der kan være behjælpelige som forberedelse. Så skal du til musikeksamen, finder du en masse tips på disse sider.

Inden du går til eksamen i Musik, kan det også være en stor hjælp at se, hvordan tidligere eksamenssæt er blevet løst. Her på Studienet har vi lavet eksempelbesvarelser med grundige beskrivelser af alle Musikteori 1 eksamensdele, der har været de sidste fem år.

Vi har også uddybende eksempelbesvarelser af samtlige opgavetyper i Musikteori 2, den anden halvdel af den skriftlige musikeksamen.

Er du interesseret i at få bedre overblik over eksamen i Musik generelt, kan du se vores Eksamensside, hvor både den mundtlige og skriftlige eksamensform er beskrevet!

Få helt styr på musikteori

Afslutningsvis er der på disse sider også en masse noter om musikteori generelt. Hvad end du leder efter en grundlæggende gennemgang af musikteori på A-niveau, gerne vil have frisket op, hvad intervaller er, eller måske leder efter noter om filmmusik, finder du det hele her.

Vi på Studienet har også lavet en stor webbog, hvor du kan få forklaret alle de basale elementer i nodelære, du skal kunne for at forstå musikteori. I webbogen Nodelære kan du blandt andet læse om:

  • Stam- og afledte toner
  • Nodesystemet og nodeværdier
  • Takter og taktarter
  • Fortegn og nøgler

Så gå på opdagelse i indholdet på de næste sider og find en masse brugbare noter omkring en bred vifte af forskellige emner inden for Musik.