Musikteori 1

Musikteori 1 er den første delprøve i den skriftlige eksamen i Musik. Få hjælp til Musikteori 1 og bliv bedre til musikteori generelt med Studienets store samling af eksempelbesvarelser.

Bliv klar til din musikeksamen

Vi har på Studienet lavet gode besvarelser af Musikteori 1 for alle eksamenssæt de sidste fem år og samlet dem lige her på siden. Så hvis du vil se, hvordan opgaverne i Musikteori 1 løses bedst, finder du her adskillige eksempelbesvarelser til topkarakter.

Skal du selv til musikeksamen på STX snart, kan det være en stor hjælp at se, hvordan tidligere eksamenssæt er blevet løst. Musikteori 1 består nemlig altid af de samme fem opgavetyper, og derfor kan du få rigtig meget ud af at læse gode løsninger af disse.

For den ultimative hjælp skal du læse vores webbog Eksamenstræning Musikteori 1. Her har vi lavet en grundig gennemgang af, hvordan du kan gribe alle fem opgaver i Musikteori 1 an.

Hvis du vil have et bedre overblik over, hvordan eksamen i musik foregår, kan du se vores eksamensside, der beskriver, hvad du skal igennem til både den skriftlige og den mundtlige musikeksamen.

Husk at vi også har eksempelbesvarelser til opgaverne i den anden halvdel af den skriftlige musikeksamen. Dem finder du på vores eksamensside for Musikteori 2.

Få styr på musikteorien fra eksamenerne

Den teori, som du bliver testet i til Musikteori 1, bliver brugt i musikundervisningen på alle niveauer af både STX og HF. Du kan derfor også finde hjælp i disse eksamensbesvarelser, hvis du ønsker at blive bedre til musikteori generelt. Alle Musikteori 1 besvarelserne indeholder nemlig grundige beskrivelser af tankerne bag teorien, så du kan bruge det, du lærer fra ét eksamenssæt, til løsningen af et andet. Du kan dermed også bruge besvarelsen til at blive bedre til opgavetypen og musikteorien bag. Hvert eksamenssæt indeholder en uddybet besvarelse af opgaver i:

  • Akkordlære
  • Harmonisk analyse
  • Harmonisering
  • Melodisk analyse
  • Hørelære

Så hvis du gerne vil have helt styr på teorien bag disse opgavetyper, får du rigtig meget ud af at læse besvarelserne af Musikteori 1 i de sidste års eksamenssæt.

Hvis du savner hjælp til bedre at forstå teorien bag eksamensopgaverne generelt, bør du kigge i vores store webbog Nodelære, der indeholder grundige beskrivelser af alt det basale musikteori!