[8]

Axel Honneth

Her finder du vores kompendium om Axel Honneth (1949-). Honneth er en tysk sociolog, der beskæftiger sig med anerkendelsens betydning for individet. 

Honneth er en teoretiker, der både bruges på A-, B- og C-niveau i Samfundsfag. Du vil typisk møde hans anerkendelsesteori i forbindelse med identitetsdannelse, sociale medier og integration.

Kompendiet består af følgende:

Her kan du læse et uddrag fra siden Anerkendelsens betydning

Et ofte anvendt eksempel på betydningen af anerkendelse er integration. Manglende anerkendelse kan nemlig være en årsag til fejlslagen integration. For at kunne begå sig i samfundet og føle sig som en del af samfundet, så har individet brug for anerkendelse. Indvandrere kan opleve, at de ikke får den samme anerkendelse som etniske danskere. Der er f.eks. forskellige rettigheder afhængig af om man er dansk statsborger eller om man har opholdstilladelse. Der gøres altså forskel på samfundets borgere, hvilket betyder, at indvandrere uden statsborgerskab ikke oplever at få anerkendelse i den retslige sfære. Derudover kan den negative omtale indvandrere ofte får i medierne ses som manglende anerkendelse i den solidariske sfære. Når man italesætter indvandrere som dovne eller som nogle, der ikke vil være en del af samfundet, så kan indvandrere føle, at de ikke anerkendes for deres bidrag til samfundet.

Den manglende anerkendelse kan føre til, at indvandrere danner parallelsamfund, hvor de kan få anerkendelse. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Axel Honneth

[8]
Bedømmelser
 • 04-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 17-03-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 28-05-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 09-03-2023
  Givet af 3.g'er på STX