Assignments 1-4 | STX Engelsk B | 22. maj 2019

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Assignments 1-4 fra den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 22. maj 2019

Den første opgave handler om verbernes tider. Du får en kort tekst, som skal omskrives fra præteritum (datid) til præsens (nutid). Du skal desuden markere alle de verber, som du omskriver. Vi giver dig gode råd til at besvare opgaven korrekt i forhold til både tid og kongruens. 

Den anden opgave handler om adjektiver. Du får et kort lydklip og skal finde og nedskrive 5 adjektiver, som samtidig skal gradbøjes. Derefter skal du bruge de udvalgte eksempler til at forklare reglerne for adjektivers bøjning på engelsk. Vi rådgiver dig til at finde relevante eksempler og formulere en god forklaring. 

Den tredje opgave giver dig et antal brudstykker af forskellige sætninger, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde tekster. Vi guider dig til at sortere teksterne og sætte dem sammen i den rigtige rækkefølge.

Den fjerde opgave handler om sproglig stil. Først skal du beskrive den sproglige stil i et kort opslag fra online-platformen Craigslist, og derefter skal du formulere et svar på opslaget i formel stil. Vi giver dig råd til både den stilistiske analyse af opslaget og til formulering af den formelle besvarelse. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de fire opgaver selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Assignments 1-4 på STX B i vores Vejledning til Delprøve 1.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Assignments 1-4 | STX Engelsk B | 22. maj 2019

[1]
Bedømmelser
  • 20-10-2020
    Givet af 2.g'er på STX