Assignments 1-3 | HTX Engelsk A | Vejledende opgavesæt 1

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare Assignments 1-3 fra det vejledende opgavesæt til Engelsk A på HTX fra juli 2019

Den første opgave tager udgangspunkt i en tekst om britisk fodbold og består af tre underopgaver. Først skal du kommentere, om teksten overvejende bruger simpel eller udvidet tid, og give en kort forklaring på hvorfor. Dernæst skal du finde ti verballed (udsagnsled) i teksten – to i hver af de fem hovedtider. Til sidst skal du finde to verballed i aktiv form og to verballed i passiv form. Vi giver dig hints til at besvare alle underopgaverne korrekt. 

Den anden opgave beder dig om at skrive en kort tekst om et billede af nogle bådflygtninge. I din tekst skal du bruge udvidet tid tre gange. De tre eksempler på udvidet tid skal derefter markeres og forklares. Vi giver dig både hints til opgaven og forslag til gloser, som du kan anvende i besvarelsen. 

Den tredje opgave handler om kommaer og relative pronomener (henførende stedord). Du får fire forskellige sætninger og skal for hver sætning både placere eventuelt manglende kommaer og udpege alle relative pronomener. Vi giver dig fokuserede hints til hver af de fire sætninger. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de tre opgaver selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Opgave 1-3 på HTX A i vores Vejledning til Delprøve 1.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Assignments 1-3 | HTX Engelsk A | Vejledende opgavesæt 1

[1]
Bedømmelser
  • 02-03-2021
    Givet af HTX-elev på 3. år