Assignments 1-5 | HF Engelsk B | 27. maj 2019

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Assignments 1-5 fra den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF fra den 27. maj 2019

Den første opgave handler om verbernes tider. Du får en kort tekst, som skal omskrives fra præteritum (datid) til præsens (nutid). Du skal desuden markere alle de verber, som du omskriver. Vi giver dig gode råd til at besvare opgaven korrekt i forhold til både tid og kongruens. 

Den anden opgave handler om ordklasser. Du skal lytte til et kort lydklip fra en podcast og finde fire eksempler på fem forskellige ordklasser. Vi giver dig hints til at identificere alle de relevante ordklasser i lydklippet. 

Den tredje opgave giver dig otte ord, som alle er synonymer til ordet "earth". Du skal opdele dem i to grupper efter deres konkrete betydninger og skal derefter skrive et par sætninger, hvor du anvender nogle af ordene. Vi giver dig hints til at løse alle dele af opgaven.

Den fjerde opgave giver dig et antal brudstykker af forskellige sætninger, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde tekster. Vi guider dig til at sortere brudstykkerne og sætte dem sammen i den rigtige rækkefølge.

Den femte opgave beder dig om at skrive en jobansøgning som svar på en annonce for et tjenerjob. Ansøgning skal skrives på et høfligt sprog. Vi hjælper dig med hints til at ramme den rigtige sproglige stil og få alle de vigtige pointer med. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de fem opgaver selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Assignments 1-5 på HF B i vores Vejledning til Delprøve 1.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Assignments 1-5 | HF Engelsk B | 27. maj 2019

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.