Tema og budskab

Her kan du læse om temaer og budskab i Armadillo af Janus Metz. 

Hovedtemaet i filmen er krig

Armadillo er først og fremmest lavet for at vise modtagerne, hvordan krig fungerer i den moderne virkelighed, med særligt fokus på hvordan det er at være udsendt soldat. 

Takket være instruktørens usædvanlig omfattende adgang til Armadillo-lejren og dens hverdag kan filmen netop give en detaljeret skildring af soldaternes liv, og en god fornemmelse for deres motivationer for at tage afsted. På den positive side får vi nemlig fornemmelsen af deres kammeratskab og eventyrlyst, som de forestiller sig udsendelsen kan tilfredsstille.

Omvendt viser filmen også de negative sider af soldaternes liv, når vi fx ser dem blive sårede under kaotiske konfrontationer med Taleban, eller hører om de dræbte danske soldater fra den anden lejr og de civile, som på tragisk vis bliver ofre for danske mortergranater. Vi ser i det hele taget den negative side af krigen i de civile afghaneres opfattelse af sagen. Hvor danskere måske har en idé om, at de er der for at beskytte lokalbefolkning, så ser lokalbefolkningen deres tilstedeværelse som i bedste fald en irritation, i værste fald en trussel på linje med Taleba...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind