Resume og referat

Her kan du finde både et overordnet resume og et detaljeret referat af Janus Metz’ dokumentarfilm Armadillo.

Resume

Armadillo af Janus Metz følger en gruppe danske soldater, som bliver udsendt til Armadillo-basen i Helmand-provinsen i Afghanistan. 

Filmens første scener følger soldaterne hjemme i Danmark. Vi ser en soldat ved navn Mads til en familiemiddag, hvor han taler om sin motivation for at tage afsted, og vi ser en afskedsfest for soldaterne, hvor vi bliver præsenteret for både Mads, Daniel, Kim og Rasmus. Soldaterne tager afsked med familierne i lufthavnen og vi ser dem ankomme til Armadillo-basen i Afghanistan. Her bliver vi også præsenteret for delingsfører Rasmus, som fortæller soldaterne, at de godt kan se frem til kampe mod Taleban under deres udsendelse.

Herefter følger filmen soldaternes hverdag i Armadillo-basen, hvor vi både ser soldaterne på patrulje og de efterfølgende samtaler og aktiviteter tilbage på basen. Vi ser også glimt af soldaternes interaktion med de afghanske civile, osm generelt virker frustrerede over de fortsatte kampe, og skeptiske overfor soldaternes chancer for at slå Taleban. 

Soldaternes første patrulje forløber fredeligt, men på en senere patrulje bliver de beskudt af Taleban. På en natlig mission bliver delingsfører Rasmus ramt af fragmenter fra en eksplosion og bliver sendt såret til Rigshospitalet, men et par uger efter vender han tilbage til fronten. 

Få måneder før hjemsendelsen er soldaterne involveret i en dramatisk ildkamp mod Taleban, hvor flere bliver såret. Det lykkedes dog et par soldater fra delingen at dræbe nogl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind