Analyse

På de følgende sider kan du få hjælp til at analysere dokumentarfilmen Armadillo af Janus Metz. Vi dækker følgende analysepunkter:

Hvis du har brug for mere generel vejledning til analyse af dokumentarfilm, kan du læse vores analysemodel til genren.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysen af Armadillo.

Vi møder også mere kritiske vinkler på krigen

Selvom det primært er soldaterne, som leverer deres perspektiv på krigen, så møder vi også alternative synspunkter gennem filmen.

For det første får vi de pårørendes vinkel på krigen, særligt gennem scenerne med Mads’ familie (fx 02:24-03:55). Her udtrykker mange, at de har svært ved at forstå soldaternes motivation for at blive udsendt. Vi fornemmer, at de ikke synes, deres børn tager risikoen for at dø eller blive invalideret alvorligt.

Vi får også et indblik i de civile afghaneres holdning til krigen. Her virker mange opgivende i forhold til at få en løsning på konflikten, og de er skeptiske overfor både Taleban og de danske soldater. Nogle udtaler også, at det altid ender med at være de civile, som lider de hårdeste tab. 

Endelig får vi et indirekte billede af den danske offentligheds perspektiv på krigen. Soldaterne oplever, at der bliver lækket en ubehagelig historie om deres likvidering af sårede Taleban-soldater (01:26:24-01:30:01). Her udtrykker soldaterne, at de har en forståelse for, at personer uden direkte kendskab til situationen måske vil kunne misforstå, hvad der er blevet sagt eller gjort. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind