Louis Pio: “Maalet er fuldt!” (1872)

Overblik:

Louis Pio indkaldte den 2. maj 1872 “Arbejdere i alle Fag” til et møde på Nørrefælled i København den 5. maj. Indkaldelsen til mødet skete gennem en artikel, der blev bragt i avisen Socialisten. Artiklen hedder “Maalet er fuldt!”, og den er underskrevet af Louis Pio, Povl Geleff og H. Brix, der alle var i bestyrelsen for Den Internationale Arbejderforening for Danmark. 

Kilden er en offentlig invitation, hvilket betyder, at de inviterede til mødet også dækker over sympatisører, der ikke nødvendigvis er arbejdere. Derudover er en offentlig invitation også en måde at skabe opmærksomhed omkring mødet på.

Du kan læse hele artiklen her.

Baggrund

I begyndelsen af 1870’erne blev København ramt af mange strejker. Det førte blandt andet til, at arbejderne begyndte at organisere sig i fagforeninger, hvorigennem arbejderne samlet kunne kræve bedre arbejdsforhold. 

I april 1872 begyndte murersvendene i København at strejke for at opnå bedre arbejdsforhold. Myndighederne var frustrerede over strejken, og samtidig frygtede den danske regering, hvad de utilfredse arbejdere ville være i stand til at gøre. Året forinden var en socialistisk revolutio...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind