Baggrundsinformation

”Appelsiner” viser bredden i Tove Ditlevsens forfatterskab

Tove Ditlevsen levede fra 1917 til 1976. Hun nåede at udgive 37 bøger. Hendes forfatterskab omfatter både digte, noveller og romaner, og hun beskæftiger sig ofte med intimsfæren; det vil sige det nære. Hun behandler fx emner som kvinderollen, familielivet, kærligheden og ægteskabet.

Flere af hendes digtsamlinger, fx Pigesind (1939), tager udgangspunkt i erfaringer med den unge kærlighed. Senere forholder hun sig også til den voksne kvindes kvaler med ægteskabet, bl.a. i romanen Gift (1971). 

I flere af hendes bøger er der også en psykoanalytisk tilgang til temaerne, som fx da hun i Man gjorde et barn fortræd (1941) skriver om en ung kvindes overvindelse af en barndom præget af pædofili. Det er særligt for Ditlevsen, at hun i høj grad trækker på sine egne erfaringer og også udleverer sig selv i sin litteratur.

Selv om det er de intime tematikker, som Ditlevsen er mest kendt for, beskæftiger hun sig også med andre emner. I 1948 udgav hun fx novellesamlingen Dommeren, som ”Appelsiner” er en del af. Novellesamlingen handler om besættelsestiden og re...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind