Skriv opgave om apartheid

I denne sektion kan du få konkrete idéer til, hvordan du kan skrive en større skriftlig opgave, som omhandler apartheid, Nelson Mandela eller relaterede emner. 

Ideer til fag

Især Engelsk, Historie og Samfundsfag kan være oplagte at inddrage, når du arbejder med apartheid og relaterede emner i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO). Dansk kan dog også inddrages, hvis du arbejder med analyse af danske oversættelser af relevante tekster – og apartheid er dermed også et populært emne til dansk-historie opgaven (DHO).

Afhængig af dit konkrete fokus kan der dog også være mange andre muligheder – fx kunne man forestille sig et SRP i Samfundsfag og Biologi, som beskrev hvorfor visse typer sygdomme forekom i stor grad i apartheid-tiden.  

Engelsk

Engelsk er et oplagt fag til arbejdet med apartheid, fordi Sydafrika har engelsk som et af sine officielle sprog. Dermed falder Sydafrika som område normalt ind under det kernestof, som man kan arbejde med i engelskfaget.

Hvis du inddrager engelsk som et opgavefag er det meget vigtigt, at du inddrager kilder, som har engelsk som deres originalsprog. Her er der heldigvis masser af godt materiale at tage af – fx holdt Nelson Mandela de fleste af sine berømte taler på engelsk, ligesom der er skrevet enorme mængder af litteratur på engelsk af sydafrikanske forfattere...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind