Det senmoderne samfund

Det senmoderne samfund så dagens lys omkring 1970 og er den samfundstype, der hersker i dagens Danmark. I det senmoderne samfund oplever det enkelte menneske effekten af aftraditionalisering og individualisering dagligt. Begrebet "det senmoderne samfund" blev opfundet af Giddens, men han er ikke den eneste teoretiker, der undersøger det senmoderne samfund. I vores kompendium om det senmoderne samfund kan du læse, hvordan andre teoretikere kendetegner det senmoderne samfund.

Det senmoderne samfund adskiller sig markant fra det traditionelle samfund. I det senmoderne samfund har teknologien haft en rivende udvikling: Vi kan hurtigt og billigt flyve til den anden ende af verden og vi kan kommunikere med hele verden og omvendt, f.eks. kan du sende en chatbesked til en ven i USA. Det betyder også, at man i det senmoderne samfund har større viden. Vores smartphone i kombination med internettet gør det muligt at hente viden om næsten hvad som helst og hvor som helst i løbet af få sekunder.

Det betyder dog også, at det er svært at overføre traditionerne til det senmoderne samfund. Vi har ikke brug for traditioner til at vide, hvordan vi skal handle. Vi kan få vores viden fra andre steder, hvilket betyder, at vi ikke tager tradition...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind