Adskillelse af tid og rum

På denne side forklarer vi dig, hvad adskillelse af tid og rum betyder samt hvilken rolle den teknologiske udvikling og globaliseringen spiller for adskillelsen.

Definition

Adskillelse af tid og rum betyder to ting. For det første betyder det, at vores kommunikation med andre mennesker ikke længere er begrænset af, hvor vi er. Du kan f.eks. godt være venner med personer, der ikke bor i samme by som dig. For det andet betyder det, at vi kan kommunikere med andre uden, at vi behøver kommunikere samtidigt. Du kan godt sende en besked på Messenger til din ven uden, at din ven er på Messenger i det øjeblik du skriver.

Den teknologiske udvikling har ført til adskillelse af tid og rum

Forestil dig, at du skal have fat i en ven, der bor i en anden by. Hvordan gør du det? Du kan tage en bus eller et tog hen til din ven. Du kan køre eller få dine forældre til at køre dig. Du kan også sende en SMS eller ringe. Du kan skrive en besked på Messenger. Der er utrolig mange muligheder for at komme i kontakt med din ven. Og ingen af dem kræver, at din ven skal være i samme rum, by...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind