Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”Angsten” af Søren Ulrik Thomsen. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper Green Munk, ph.d. i Litteraturhistorie og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand.mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Man kunne næsten have forestillet sig, at titlen var formuleret som ”angsten er som”, og så kommer der en masse billeder på, hvordan angsten er. Så på den måde kan vi læse det som nogle billeder på, hvad angsten er. Denne her følelse. Omvendt kan vi også læse det hver for sig og sige, måske er det en bredere samfundskarakteristik, hvor vi så holder personerne fra hinanden. Der er ”ham der sover dybt inde i kroppen og ikke er til at vække” og ”ham der aldrig har sovet men cirkler i gaderne døgnet igennem”. Det er umiddelbart modsætninger, så måske er det et portræt af et samfund, der er ramt af denne her eksistentielle følelse. At angsten er en grundfornemmelse i samfundet. 

...Den farlige nat, den fortsætter ind i dagen. Det siger jo også, at angsten er noget, der ikke slipper. Lige præcis. Man kan se natten som et billede på den her følelse eller oplevelse af angst, som sætter sig i kroppen, selv når det er højlys dag. Den hænger på en eller anden måde også sammen med manglende samvær eller manglende kommunikation og ensomhed, og de her underlige billeder vi får at telefonen, der ringer, men der er ingen i røret. Der er en henvendelse pr. telefon. Det er meget mekanisk godt nok, og vi ved jo også fra film, at en telefon, der ringer, det er ildevarslende. Det er typisk noget ubehageligt nyt, vi hører, når telefonen ringer. ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind