Trin 2: Læs teksten og tag noter

Efter du har læst og forstået opgaveformuleringen, er næste trin at læse selve opgaveteksten og gå i gang med at tage noter.

Her kan du få nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på under tekstlæsningen.…

...

...

Marker og kommenter direkte i teksten

Der er ingen, der skal bruge teksten efter dig.

Derfor skal du bestemt ikke være bange for at skrive noter eller lave markeringer direkte i teksten, mens du læser. Ser du et godt citat? Marker det! Får du en idé til, hvordan en bestemt passage kan bruges i dit essay? Skriv det ned ved siden af teksten! Er der en vigtig sammenhæng mellem to adskilte afsnit? Tegn en pil, der viser det!

Det gælder også, hvis du har teksten i PDF-format. De fleste PDF-programmer (fx Adobe Acrobat) har masser af funktioner, som kan hjælpe dig med at markere og komm…

...

Find hovedtemaet eller hovedemnet i teksten

Det er vigtigt, at du har et klart fokus, når du arbejder med opgaveteksten. Derfor er det en rigtig god idé at være særlig opmærksom på tekstens hovedtema eller hovedemne allerede under første gennemlæsning. Hvis du efter tekstlæsningen har en nogenlunde idé om, hvad tekstens vigtigste emne eller tema er, vil det hjælpe dig både i dit indledende arbejde med teksten og mens du skriver selve dit analytical essay.

Hvis du fx læser en novell…

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind