Short film (HF B)

Her kan du læse mere om, hvordan man arbejder med en kortfilm i et analytical essay. Bemærk at denne genre kun optræder på HF B.

De vigtigste begreber er tema (theme) og message (budskab)

Når du skriver analytical essay om en kortfilm, er du typisk interesseret i at komme frem til nogle pointer om filmens tema og eventuelle budskab. Selvom kortfilmsopgaven egentlig kun stiller krav om analyse og ikke direkte nævner fortolkning, så vil dine obligatoriske fokuspunkter i opgaven ofte skubbe dig lidt i retning af noget fortolkning alligevel (fx ved at bede dig om at se på titlen eller slutningen). Dermed vil du typisk kunne komme frem til nogle generelle pointer om, hvad instruktøren prøver at sige med sin film. Disse pointer kan du med fordel også introducere i indledningen og samle op på i din konklusion, så du bruger dem til at lave en god struktur for hele dit analytical essay.

Temaet dækker over det, som filmen egentlig handler om, når man har analyseret og fortolket den. Temaer vedrører ofte meget generelle problemstillinger, som er en del af menneskelivet. Eksempler kunne fx være coping with loss, generational differences, growing up eller class conflicts.

Budskabet i en kortfilm hænger typisk tæt sammen med hovedtemaet. Hvis hovedtemaet fx er growing up, så kunne budskabet måske komme til udtryk som gode råd eller advarsler til læsere, som er i den situation, at de er på vej til at blive voksne. Hvis hovedtemaet er coping with loss, kunne filmen måske præsentere et forsigtigt optimistisk budskab om, at livet på et tidspunkt går videre, ...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind