Trin 1: Læs opgaveformuleringen

Det kan virke som et banalt punkt, for opgaveformuleringen kan læses på kort tid. Men det er meget vigtigt at få helt styr på opgaveformuleringen. Den fortæller dig nemlig helt præcist, hvad du skal i din analyserende artikel. Derfor er det en god ide at afsætte ca. 15 min. til at læse opgaveformuleringen grundigt og notere indholdet ned på en måde, som hjælper dig med at strukturere din opgave.

Du får her et autentisk eksempel på en opgaveformulering. Vi vil bruge opgaveformuleringen som eksempel, når vi viser dig, hvad du skal være særligt opmærksom på i din egen opgave. Start med at læse hele opgaveformuleringen langsomt.

Forfattere, der vil skabe forandring

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger tekster af forfattere, der vil skabe forandring. I din artikel skal du analysere og fortolke Sara Omars nytårstale (tekst 3a og 3b) og forordet til Ludermanifestet (tekst 3c).

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

- At analysere og fortolke de virkemidler, skribenterne anvender for at underbygge og styrke deres synspunkter, herunder hvordan Sara Omar i filmklippet (3b ) udtrykker sig vha. fx stemmeføring og kropssprog.

- At sammenligne, hvordan skribenterne anvender hhv. nytårstalen og manifestet som genrer til at skabe forandring.- At formidle din tekstforståelse klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning.

Hvad skal din opgave handle om?

Du kan se på opgaveformuleringens titel, hvad din opgave overordnet skal handle om. Her handler opgaven om “Forfattere, der vil skabe forandring”. Du skal huske at bruge opgaveformuleringens titel som titel på din opgave.

Titlens emne bliver uddybet i opgaveformuleringens første sætning:

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger tekster af forfattere, der vil skabe forandring.

Her kan du se, hvad opg...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind