Kortfilmsanalyse på 15 minutter

Her får du en kort guide til at analysere kortfilm, som du kan læse igennem på ca. 15 minutter. Vi viser dig i tre skridt, hvordan du kan gå frem, når du skal lave en kortfilmsanalyse. Vi giver dig også en analysemodel, der uddyber, hvad du kan komme ind på i kortfilmsanalysen. 

Analyse i tre skridt

En kortfilm er en fiktionsfilm af kortere længde, typisk et sted mellem 5 og 20 minutter. At analysere denne filmtype handler meget om at se på, hvilken problemstilling der tematiseres, og hvilke virkemidler der benyttes til at sætte fokus på denne problemstilling/tematik. Analysen skal ende ud i en samlet fortolkning af, hvad kortfilmens budskab kan være.

1. skridt: Se kortfilmen igennem

Som det første ser du bare kortfilmen igennem uden at stoppe den undervejs. Prøv at lægge særlig mærke til, hvordan den er bygget op, hvilke virkemidler der bruges, og hvilken problemstilling eller tematik den tager op.

2. skridt: Tag notater

Andet skridt handler om at tage lidt notater til de vigtige ting i kortfilmen. Dette giver dig nemlig et rigtig godt grundlag for din analyse!

Notér tidspunktet på de steder, du lægger mærke til. Dette skal du nemlig bruge i din analyse. Du skal notere minutter og cirka sekunder, fx (1:40).

Notater til handlingen:

  • Hvordan begynder og slutter kortfilmen?
  • Hvilke højdepunkter er der i handlingen?
  • Hvilke temaer, konflikter eller problemstillinger omhandler den?

Notater til personer og miljø:

  • Hvem er hovedpersonerne? Og hvordan er deres relationer?
  • Har nogen af personerne særlige kendetegn eller personlighedstræk?
  • Er d
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind