Citater og kildehenvisninger

Sådan skal du henvise til teksterne

I en analyse og fortolkning skal du henvise til teksterne, når du inddrager dem første gang i din opgave. Du skal tænke på, at din modtager ikke sidder med opgavesættet, så du må ikke henvise til ”tekst 2b” eller lignende. Første gang du nævner en tekst, skal du skrive dens oplysninger i din opgavetekst som i dette eksempel:

I Henrik Pontoppidans, ”Muldskud” fra Fortællinger (1899), oplever et ægtepar dog et brud på overfladen, der ændrer deres ellers harmoniske liv.

Bemærk, at eksemplet angiver disse oplysninger: Forfatter, titel på teksten, bogens navn og udgivelsesår. De oplysninger skal du også have med. Det kan også være en god idé at få nævnt tekstens genre. I dette tilfælde er det en novelle.

Henviser du til en medietekst (som fx et filmklip), så nævn titel, instruktøren, tv-station og udsendelsesdatoen. Derudover kan det være relevant at nævne genren, fx dokumentar. Du kan som regel finde alle oplysningerne til sidst i opgavesættet.

Du skal også sørge for at have styr på dine henvisninger til teksterne undervejs i din opgave.

Brug citater til at dokumentere iagttagelser og understøtte dine pointer

I analyse og fortolkning skal du lave tekstnære analyser. Derfor er det naturligt at inddrage både citater og teksthenvisninger, som kan dokumentere dine iagttagelser og pointer.

  • Brug citater til at dokumentere dine i
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind