Trin 6: Korrektur og redigering

Du skal sætte god tid af til at læse korrektur og redigere i din analyse og fortolkning. Først skal du dog have styr på, om du har besvaret alle dele af problemformuleringen. Dernæst kan du se efter, om de enkelte afsnit af opgaven fungerer og hænger sammen. Her skal du også arbejde på, at sproget er flydende og uden fejl.

Har du svaret på opgaveformuleringen?

Det kan trække gevaldigt ned på din opgave, hvis du har overset krav i opgaveformuleringen. Så inden du afleverer, er det vigtigt, at du sætter dig med opgaveformuleringen og tjekker af punkt for punkt, om du har fået besvaret det hele.

Har din opgave en logisk inddeling?

Når du har skrevet opgaven igennem, er det tid til at tage et kig på den overordnede opbygning. Du bør inddele i underafsnit, så indledning, analyse, fortolkning og afslutning har hvert sit afsnit. Hvis du skal lave sammenligning eller perspektivering, skal de også have selvstændige afsnit. Du markerer selvstændige afsnit ved at indsætte en tom linje inden det næste afsnit.

Du må gerne opdele i endnu flere afsnit, hvis det giver mening for din opgave. Men undgå at lave alt for mange afsnit. Det kan hurtigt få din opgave til at se rodet og uorganiseret ud.

Tjek også om inddelingen i underafsnit er sammenhængende og logisk. Bruger du overskrifter undervejs i teksten, så se en ekstr...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind