[10]

Analyse og fortolkning på HHX og HTX

Få hjælp til at skrive en analyse og fortolkning i Dansk på HHX og HTX. Vi viser dig, hvordan du kan forberede og bygge din opgave op. I Studienets trin-for-trin vejledning kommer du gennem alle faser af arbejdet. Opgavetypen indgår altid ved eksamen i skriftlig Dansk på de to uddannelser.

I analyse og fortolkning på HHX og HTX skal du analysere fiktive tekster og medier som fx noveller, digte, billeder, film og lignende. Du skal grundlæggende arbejde med analyse og fortolkning af den udleverede tekst. Det vil sige, at du skal finde de elementer i teksten, som du mener, er særligt interessante. Du skal analysere dem og på den måde komme frem til en samlet fortolkning af teksten.

Hvis opgaven bygger på flere tekster, vil du oftest blive bedt om at lave en sammenligning som del af din analyse. I nogle opgaver skal du også perspektivere teksten. Du skal bruge din danskfaglige viden og benytte de danskfaglige begreber, som du har arbejdet med i undervisningen, fx personkarakteristik, komposition, miljø og tema.

Først gennemgår vi den overordnede opbygning af en analyseopgave. Derefter kan du se vores eksempelbesvarelser. De viser dig helt konkret, hvordan du kan strukturere en opgave, og hvad du bør tænke over i hvert enkelt afsnit. Dernæst kommer vores 6-trins guide, som giver dig hjælp til alle faser i din skriveproces. Vi ser også på krav til sprog og formidling, samt korrekt brug af henvisninger og citater.

Du kan følge vejledningen fra start til slut og få hjælp til hele din opgave, eller du kan vælge de afsnit ud, som er relevante for din opgaveproces.

Få hjælp til konkrete opgaver på Studienet.dk

Hos Studienet.dk finder du hjælp til mange opgaver og tekster fra tidligere eksamenssæt. Vores analysehjælp er skrevet Studienets redaktion, som består af erfarne undervisere i Dansk.

Se vores analysehjælp til en lang række fiktive tekster og medier.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Analyse og fortolkning på HHX og HTX

[10]
Bedømmelser
 • 02-06-2019
  Givet af HHX-elev på 3. år
  c
 • 11-02-2024
 • 19-04-2023
  Givet af HHX-elev på 1. år
 • 14-02-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år