Citater og henvisninger

Sådan skal du henvise til teksterne

Du skal sørge for at have styr på dine henvisninger til teksterne undervejs i din opgave. Når du gengiver, hvad skribenterne mener, skal du bruge formuleringer som: ”XX fremførermener, skriver, hævder, pointerer, erklærer, anskuer, er af den holdning, har det synspunkt”  eller lignende formuleringer. 

Man kalder denne type formuleringer for redegørelsesmarkører, idet formuleringerne markerer, at det ikke er afsenderens egne holdninger, men nogle der bliver inddraget. 

Samtidigt skal du præsentere teksterne grundigt, når du inddrager dem første gang i din opgave. Du skal tænke på, at din modtager ikke sidder med teksthæftet, så det duer ikke at henvise til ”tekst 3a” eller noget i den retning. Første gang du nævner en tekst, skal du skrive dens oplysninger i din opgavetekst.

Eksempel:

I et kronik i Information fra 24. juni 2017, ”Strunge, Kerouac, Hemingway og Knausgård integrerede mig i Danmark”, skriver Alen Causevic at,….

Bemærk, at eksemplet angiver disse oplysninger: Forfatter, titel, avisens navn, udgivelsesdato, samt genre. De oplysninger skal du også have med. Når du henviser til dele af video- eller lydklip, så bør du notere start- og sluttidspunktet til sidst i din henvisning. 

Når du efterfølgende inddrager teksten, kan du nøjes med at bruge redegørelsesmarkører samt en parentes eller en fodnote, hvor kildehenvisningen står.

Brug citater i din tekst

Det tæller op at bruge citater, men kun når det er relevant for din opgave. Det kan fx være citater, som fremhæver væsentlige synspunkter, viser sproglige virkemidler eller kommer med et vigtigt, ko...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind