Argumentation

Introduktion

Argumentation handler lidt bredt sagt om måden, en taler argumenterer på - altså hvordan han eller hun fremstiller og begrunder sine synspunkter for at overbevise modtageren. Ofte er der et hovedsynspunkt og nogle undersynspunkter.

Bemærk at argumentation” og argumentationsanalyse” af og til defineres forskelligt: Nogle bruger begreberne til at dække bredt over alt, der har med argumentationen at gøre (appelformer, argumenttyper, Toulmin mm.), mens andre bruger begreberne mere snævert og udelukkende fokuserer på, om argumentationen er logisk, sammenhængende og underbygget.

Det er interessant at dykke ned i argumentationen i din analyse, fordi du så kan undersøge, om talerens argumenter holder vand. På denne side kan du læse mere om de forskellige måder at argumentere på og om forskellige argumenttyper.

Åben argumentation

Når man anvender åben argumentation, præsenterer man sine synspunkter og begrundelser direkte og klart i talen, så ingen er i tvivl om dem. Man ønsker altså, at modtageren kan følge ens argumenter, når man taler for sin sag. Den åbne argumentation er objektiv og bygger på eksempler, fakta og udsa...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind