Komposition

Her hjælper vi dig med at analysere komposition i en musikvideos billedside. Du kan dog også overføre begreberne til videoens tekstside (sangteksten).

Opbygning - af videoen og af spændingen

Når du skal analysere komposition i en musikvideo, bør du skelne mellem teksten og videoens billedside. Ofte er der ikke en sammenhængende fortælling i teksten, mens videoens billedside udfolder en historie med et klart forløb. På den måde kan videoen tilføje et ekstra lag til sangen. Fx kan videoen til en sang om ulykkelig kærlighed vise, at hovedpersonen tager sin kæreste i at være utro med vennen, selvom teksten kun beskriver ulykkelig kærlighed generelt.

Opbygningen i en musikvideo afhænger blandt andet af undergenren, den tilhører. Det er i den narrative musikvideo, at du for alvor kan finde et sammenhængende handlingsforløb. Du kan dog godt møde lyriske videoer og koncert- eller dansevideoer, hvor videoerne både er kunstneriske udtryk og rummer et mindre handlingsforløb. Her gennemgår vi nogle af de elementer, du kan undersøge ved en musikvideos opbygning.

Handlingsforløb 

En musikvideo er ofte opbygget efter et af følgende handlingsforløb:

Lineært forløb: Handlingen er sammenhængende og skrider som udgangspunkt kronologisk frem uden spring i ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind