Genre

Definition af musikvideoer og deres formål

En musikvideo kan defineres som en kort video, som er knyttet til en bestemt sang og beregnet for tv og internetplatforme som YouTube. En musikvideo består af billeder, tekst og musik. I Dansk arbejder vi primært med billed- og tekstsiden og overlader musiksiden til faget Musik. Men det er altid relevant at undersøge i Dansk, hvordan billeder, tekst og musik spiller sammen.

Traditionelt blev en musikvideo produceret af et pladeselskab. Men udbredelsen af internetplatforme som YouTube har medført, at det nu ofte er kunstneren selv, der producerer videoen. Det er en måde at lave videoen både billigere og hurtigere på, samtidig med at kunstneren kan få sin musik ud dér, hvor brugerne er.

En musikvideo har typisk et kommercielt formål, idet den skal fungere som reklame for en bestemt sang eller kunstner, så folk får lyst til at lytte til at købe kunstnerens musik. Formålet kan også være kunstnerisk, idet kunstneren kan have et ønske om at udtrykke sig og dele sit værk med andre. 

Musikvideoer kan inddeles i tre undergenrer

Der er flere måder at kategorisere musikvideoer på, og her viser vi dig en af dem. Den skelner overordnet mellem følelse, fortælling og performance. Bemærk: Det er meget almindeligt, at undergenrerne blandes i en musikvideo, så du kan ikke presse alle videoer ned i en bestemt genrekasse.

Lyrisk

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind