Opløselighed af aminosyrer

Hvad forstår man ved opløselighed?

Opløselighed handler primært om, hvor godt et givet stof opløses i vand (som er et polært opløsningsmiddel), og hvor godt det opløses i mere upolære opløsningsmidler (for eksempel fedt og heptan). 

For at kunne forstå aminosyrers opløselighed er det vigtigt at kende til deres opbygning. 

Aminosyrers opbygning

Hvis man skal vise aminosyrers opbygning, plejer man at tegne dem således:

Det viser sig bare, at der findes en mere korrekt måde at illustrere aminosyrers opbygning: Carboxylgruppen-gruppen (COOH) er nemlig en syre og aminogruppen (NH2) er en base, og derfor kan aminosyren lave en syre-base reaktion med sig selv:

COOH-gruppen afgiver en hydron (H+) til NH2-gruppen, og dermed bliver aminosyren til den såkaldte amfo-ion. Amfo-ionen indeholder både en positiv ladning ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind