[0]

Aminosyrer

Forstå aminosyrer. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om aminosyrer på Kemi B og Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med følgende:

Du ser her et uddrag fra kapitlet om aminosyrers isoelektriske punkt:

Derfor skifter aminosyrer ladning, når pH ændrer sig

Vi tager igen udgangspunkt i glycin. 

 

Glycin indeholder to funktionelle grupper: Aminogruppen til venstre og carboxylgruppen til højre. Både aminogruppen og carboxylgruppen har syre-baseegenskaber. Det betyder, at både aminogruppen og carboxylgruppen findes på to forskellige former: En syreform og en baseform.  

Ved lav pH er aminosyren positiv

Ved lav pH (for eksempel pH=2), er der masser af hydroner (H+) i opløsningen. Når der er masser af hydroner i opløsningen, vil både aminogruppen og carboxylgruppen være på deres såkaldte syreformer:

På ovenstående figur er både aminogruppen og carboxylgruppen på deres respektive syreformer. Vi lægger mærke til, at aminogruppen er positivt ladet, og carboxylgruppen er neutral. Samlet set har glycin altså en ladning på +1 ved en lav pH, som for eksempel pH=2.

Ved høj pH er aminosyren negativ

Ved høj pH (for eksempel pH=11), er der kun ganske få hydroner (H+) i opløsningen. Når der kun er få hydroner i opløsningen, vil både aminogruppen og carboxylgruppen være på deres såkaldte baseformer:

På ovenstående figur er ..

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Aminosyrer

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.