America First | Essay

I denne study guide kan du få hjælp til at arbejde med Donald Trumps "America First"-politik, som har været emnet for en skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX d. 21 maj 2019. Vi giver dig et overblik over kildematerialet og gode råd til relevante pointer, som du kan trække ud fra kilderne. 

Eksamensspørgsmål

Write an essay in which you discuss the consequences of Donald Trump’s “America First” policy for American business, consumers, workers and foreign relations.

Write the essay in English and give it an appropriate heading.

Word count: 800-1200 words

Use the following sources:

1. This is the cost of President Trump's "America first" policy (1:30)

2. Here's How Many Jobs America Could Lose Because of the Trump Tariffs (2:47)

3. Robert Reich: Trump’s trade wars explained (2:37)

4. President Donald J. Trump’s 500 Days of Strengthening the American Economy

5. Trump’s numbers

6. How Trump’s trade war affects working-class Americans

You may use additional sources in English, for example from the Internet. Do not forget to document all your sources.

Præsentation af emnet

"America First"-politik var allerede et velkendt begreb i mellemkrigstiden, da interesseorganisationen America First Committee lagde pres på den amerikanske regering for at sætte en stopper for, at man indblandede sig i udenrigspolitiske affærer. I stedet skulle man fokusere på at gavne USA's egne interesser. 

"America First"-politik bliver i dag særligt forbundet med præsident Donald Trump, som brugte begrebet ivrigt allerede under sin valgkamp. Trumps fortolkning af "America First" handler om at fremme USA's interesser og generelt reducere landets involvering i andre landes politik – og tilsvarende reducere andre landes involvering i amerikanske forhold. Det har blandt andet betydet, at USA har trukket sig ud af store internationale samarbejdsaftaler, og samtidig øget deres militærbudget. De har også skåret ned på bistandshjælpen til verdens fattige lande.

I forhold til økonomien handler Trumps "America First-politik om at beskytte USA's økonomiske interesser ved fx at lægge ekstra told på udenlandske varer for at styrke produktion af lokale produkter. Det handler også om at give skattelettelser til amerikanske firmaer for at give dem incitament til at skabe jobs i USA i stedet for at outsource til lande med billigere arbejdskraft og lavere skattetryk.  

De vedlagte artikler og videoklip behandler emnet fra forskellige vinkler. Nogle præsenterer Trumps "America First"-politik som en gevinst for USA, mens andre fremlægger en mere kritisk vinkel på sagen. 

Mere hjælp

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du læse vores overordnede guide til essay-opgaven på HHX:

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

America First | Essay

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.