Genre

”Karens Jul” har novellegenrens kendetegn

”Karens Jul” er en klassisk novelle. Det er en kortere episk tekst med et sammenhængende handlingsforløb. Vi præsenteres for miljøet omkring havnen, følger betjentens konfrontation med Karen, og til sidst bliver historien rundet af med Karens død og nedrivningen af træhuset. Novellen rummer dermed en begyndelse, en midte og en slutning.

I modsætning til romanen er der ikke nogen afstikkere i handlingen i ”Karens Jul”. Vi følger historien om Karen og betjenten til ende. Et centralt kendetegn ved novellen er vendepunktet. Det ser vi meget tydeligt i ”Karens Jul”. Vendepunktet er, at betjenten lader Karen og barnet blive i træhuset frem til jul. Det er en beslutning, der får alvorlige følger for personerne.

”Karens Jul” koncentrerer sig om få personer, nemlig Karen og betjenten. Det er også et typisk novelletræk. Det samme er den korte periode, som handlingen strækker sig over, nemlig nogle få dage ved juletid. Konflikten er knyttet til forholdet mellem Karen og betjenten. Spørgsmålet er, hvad han stiller op med dem. Det er umiddelbart ham, der står i en konfliktsituation, hvor han på den ene...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind