Alt er data

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke digtet “Alt er data”. Digtet er skrevet af Lone Hørslev og er udgivet i digtsamlingen Dagene er data fra 2018.

Du får et resumé, som giver dig overblik over digtet. Derefter kommer vi ind på de vigtigste ting, som du kan tage med i en analyse, fortolkning og perspektivering af digtet.

Du kan også lytte til vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå digtet. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Jeget er blevet svigtet af sin mand, hvilket har udfordret deres forhold

Jeget har fået et behov for at fjerne sig fra sine følelser, fordi der er sket et eller andet i hendes parforhold. Vi ved ikke præcis, hvad der er sket, men hun er på en eller anden måde blevet svigtet af sin mand. Måske har han været utro. I digtets slutning får vi i hvert fald beskrevet, hvordan han har undskyldt og lovet aldrig at gøre det igen:

Dine tårer den nat på restauranten er data 
beløbet på regningen: data. 
Dine undskyldninger hen over pastaen: 
hvis jeg gør det igen 
må du slå mig ihjel 
er data.

Manden har gjort noget, som han fortryder. Hans tillidsbrud har næsten fået den ”Den skrøbelige streng”, der holder dem sammen, til at briste. Undskyldningen har dog reddet forholdet, i hvert fald indtil videre. Jeget er tydeligvis stadig såret, når hun har behov for at flygte fra sine følelser.  

Der er også en fornemmelse af en truende undergang i mandens om, at hun må slå ham ihjel, hvis han gør det igen. Det er en desperat forsikring, som lyder mere ildevarslende end overbevisende. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Alt er data

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.