Alt det vi deler

I denne opgavehjælp hjælper vi dig til at skrive en analyserende artikel om TV2’s kampagnefilm “Alt det vi deler”. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på gymnasial supplering fra den 19. maj 2020. 

Den analyserende artikel går ud på at lave en analyse og fortolkning af kampagnefilmens kommunikationssituation og virkemidler, samt en vurdering af dens formål og evne til at nå frem med sit budskab. 

Udover analysen guider vi dig til at forstå opgaveformuleringens krav.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra opgavehjælpen:

Vi får en positiv fremstilling af fællesskab som noget, der handler om skjulte forbindelser og fælles historie

Selve kampagnefilmens fremstilling af fællesskab er baseret på en tanke om, at der er mange skjulte forbindelser mellem mennesker, som tilsyneladende er fremmede for hinanden. Det prøver filmen så  at demonstrere på en meget konkret måde, ved simpelthen at stille deltagerne overfor hinanden og dele disse skjulte forbindelser med dem, for derefter at optage deres voldsomme følelsesreaktioner.

Ved mødet mellem de to par henimod slutningen af kampagnefilmen bliver fremstillingen af fællesskab udvidet, så det også handler om, at man “deler samme skæbne” (l. 42-43), som voiceoveren formulerer det. Her er de to par nemlig ikke forbundet direkte, men har oplevet traumerne ved at være flygtninge i to forskellige kontekster og to forskellige historiske perioder. På den måde siger kampagnefilmen altså, at fællesskab ikke kun skabes af de direkte forbindelser, men også af fælles oplevelser i bredere forstand. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Alt det vi deler

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.