Resumé og baggrundsinformation

Hvad handler ”Morgen-Vandring” om?

Digtet ”Morgen-Vandring” strækker sig over 12 strofer, hvor vi følger digteren, det lyriske jegs morgen-vandring i naturen. Digtet fortæller en historie i den forstand, at vi følger digteren på hans morgenvandring, på hans vej fra et sted til et andet. Det er dog ikke sådan, at vi får fortalt et længere forløb med flere forskellige begivenheder. Digtet starter og slutter ved marken.

Digteren er i strofe 1 på vej ud i skoven og undervejs kommer han forbi han en mark. Først ser han her en ”Steenhob”, hvilket vil sige en stensætning fra gamle dage, som han forestiller sig en hel scene ud fra (strofe 2-4). Han forestiller sig, hvordan de gamle konger har mødtes ved stendyssen, og han betages af denne storhed ved fortiden. Dermed kommer vi ind i digterjegets forestillingsverden.

Dernæst kommer han til marken, hvor han indgår i en dialog med kornblomsterne. De fortæller ham, at bonden taler grimt om dem, og at han kun bruger dem til at blande i sin pibetobak (strofe 5-9).

I de sidste tre strofer taler digteren til blomsterne og sammenligner sig med dem. Dog opmuntrer han dem ved at skabe forbindelse mellem sig selv og dem. Ligesom blomsterne er han som digter også umiddelbart en unyttig figur, der ikke har andet at gøre end at hylde eller besynge naturen for Gud. Det opfordrer han i sidste strofe blomsterne til at hjælpe ham med. I den forstand slutter digtet i en fælles hyldest til naturen.

Universalromantikken forbinder det fysiske og det åndelige

Digtet ”Morgen-Vandring” er s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind