Resume og ordforklaringer

Her får du et først et resumé at Emil Bønnelyckes digt "Aarhundredet". Dernæst forklarer vi alle de vanskelige ord og begreber i digtet. 

Resume

”Aarhundredet” er en hyldest til den teknologiske udvikling i det 20. århundrede. Digtet gennemgår med stor begejstring tidens teknologiske landvindinger, mens det forestiller sig, hvilke muligheder den nye teknologi vil åbne for menneskeheden i fremtiden.

Digtet er et prosadigt. Teksten er dog ikke inddelt i strofer og vers. Sproget har alligevel lyriske kvaliteter, der betyder, at vi kan læse teksten som et prosadigt. Man kan dog også argumentere for, at teksten er et stykke kortprosa. Den svære genrebestemmelse er en pointe i sig selv – teksten hylder det nye, derfor er det kun naturligt, at teksten ikke uden videre passer ind i en af de gamle, traditionelle genrer.

Digtet begynder med en overordnet karakteristik af århundredet, der blandt andet er kendetegnet af ”Hastighedens Pragt” og ”Forvirringens skønhed”. Det lyriske jeg er begejstret for tidens opskruede tempo og det kaos, det medfører.

Digtet bliver herefter mere konkret, da det på skift fremhæver de nye maskiner, der kendetegner det op...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind