Fortolkning, temaer og budskab

Yahya Hassan tematiserer en lang række problemer i sin egen kultur

YAHYA HASSAN kan læses som ét langt opgør med den kultur, Yahya Hassan er opvokset i. Det er ifølge digtene en rodløs indvandrerkultur, hvor mange klynger sig til religionen og en streng moral, samtidig med at de har svært ved at leve op til den moral. 

Forældregenerationen er rejst til Danmark fra flygtningelejre i Mellemøsten, men ifølge Yahya Hassan har de indrettet boligblokkene i Danmark som nye flygtningelejre. De forsøger ikke at integrere sig i det danske samfund, men lever i et parallelsamfund med egne regler og normer. Her gælder det om at holde sammen med andre personer i samme situation og føre et bestemt verdenssyn videre.

Det betyder også, at Yahya Hassan udsætter sig for fordømmelse fra sit eget miljø ved at være så hård i sin kritik. For det er en meget hård kritik af indvandrermiljøet, han kommer med. Det virker som reelle problemer, han peger på, men hans beskrivelser er også meget sort/hvide. Vi hører fx ikke meget om lovlydige indvandrere. Og når Yahya Hassan beskriver sin egen succes som talentfuld digter, der bliver del af et intellektuelt miljø, er det altid med en ironisk distance. Han forbliver både digter og kriminel, både “PÅ VEJ TIL INDBRUD” og “PÅ VEJ TIL OPLÆSNING”.

Digtsamlingen kan læses som et a

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind