Virksomhedsbeskrivelse af Lego og Harboe | Teknologi A

  • HTX 2. år
  • Teknologi A
  • Ingen givet
  • 14
  • 2866
  • PDF

Virksomhedsbeskrivelse af Lego og Harboe | Teknologi A

Virksomhedsbeskrivelse af Lego og Harboe i Teknologi A ud fra udvalgte begreber. Opgaven redegør først for betydningen af de anvendte begreber, herunder værdikæde, outsourcing og insourcing.

Indhold

Begreber 2
Værdikæde 2
Outsourcing/Insorcing 4
Lego 5
Legetøjs branchen 7
Historisk beskrivelse 8
Legos oprindelse 8
Udfordringer 8
Produktudvikling 9
Produktion 9
Marketing 10
Salg og service 10
Kompetencer 10
CSR for Lego (Corporate Social Responsibility) 10
Harboe 11
Værdikæde for Harboe 11
Primære aktiviteter: 12
Indgående logistik 12
Produktion 12
Udgående logistik 12
Markedsføring og salg 12
Service 13

Uddrag

En værdikæde beskriver en virksomheds aktiviteter, og hjælper en virksomhed til at se hvad der skaber værdi for deres produkter. Man kan analysere og identificere en virksomhed for at skabe et overblik af aktiviteterne, så man kan skabe et produkt med bedst mulig kundeværdi.
I en værdikæde er der 9 elementer, som er delt op i 2 aktiviteter. Støtte aktiviteter og Primær aktiviteter.
...
Støtte aktiviteterne er en slags koordinator, som består af 4 felter. Indkøb, teknologiske ressourcer, menneskelige ressourcer, virksomhedens infrastruktur.
Under punktet Indkøb, fastlægger en virksomhed budgetter, for at finde ud hvordan omkostningerne se ud. Her kigger man bl.a. på leverandører, og hvad der skal købes ind til virksomheden til brug af produktion osv. Det andet felt er teknologiske ressourcer, her er der fokus på produkt udviklingen, hvilken teknologi man som firma bruger, om man sætter vægt på den nyeste teknologi.
...
Outsourcing er et begreb man bruger i en virksomhed, hvis man flytter sin produktion til en underleverandør i et andet land. Dvs. at hvis man har en legetøjsproduktion i Danmark, men lønnen og produktionen kan blive billigere i Kina fx så bliver det outsourcing, hvis man lukker produktionen i Danmark og flytter den til Kina.
...
I den første del af værdikæden har vi de primære aktiviteter, som indeholder indgående logistik, produktion, udgående logistik, marketing & salg, Service.
Indgående logistik omhandler indkøb af materiale, lagerstyring osv. LEGO styre deres eget lager og indkøb, det har givet dem bagslag i at man ikke kan være sikre på efterspørgslen på et produkt, så derfor ved man ikke hvor meget man skal producere, men gennem deres succes, kan man konkludere at de i hvert fald har gjort noget rigtigt, og har håndteret logistikken på metode som virker for dem.
...
Når et barn er i gang med at lege, kan det som den foretager sig principalt anses som barnets ”arbejde”. Og sammenlignet med voksne, som har/får udleveret en række materialer, til udførelsen af arbejdet – så har barnet legetøj, som deres værktøj. Udover at beskæftige/underholde børnene, har legetøj også en funktion, som er med til at forme barnets udvikling. På baggrund af mine kilder, er legetøj en primær kilde til barnets gennerelle udviklingen, og dermed en uvurderlig faktor i forbindelse med leg.
Følgende oplysninger, anses i sammenhæng med legetøjs sikkerhed, som de generelle sikkerhedsenstandsar:
...

Virksomheden Lego startede i 1916, her overtog Ole Kirk Christiansen, tømrer og snedkermester, en relativ lille snedkerforretning som havde beliggenhed på Billund. Efter en tragisk episode, Da den forhenværende butik blev nedbrændt i 1930'erne, fik Ole Kirk Christiansen inspiration fra forskellige miniaturemodeller. Dette resulterede i, at Ole Kirk Christiansen prøvede lykken som legetøjsmager, og dermed blev grundlægger for Lego.
...
Computerteknologien forbedre sig hele tiden – som resultere i at de (maskinerne) overtager flere og flere af personalet opgaver. Dette vil betyde at virksomheden, i fremtiden, at virksomheden vil få brug for færre og færre medarbejder, hvilket vil resultere i opsigelser fra personalet. Disse maskinerne bliver dog mere og mere avanceret og derfor må nogle enkelte medarbejdere oplæres i maskinernes betjening.
...
I forhold til servicekontra salg, har Lego valgt at prioritere miljøvenlige råvarer, til deres produktion, herunder er plastik et eksempel, som de skal erstatte, udelukkende for miljøets skyld. Hvis det ikke er muligt for dem, at fravælge plastik overhovedet, er det en mulighed at skære ned på benyttelsen af plastik. Årsagen til omstillingen af for nedskæringen af plastikforbruget skyldes, at man ønsker et reduceret udslip af drivhusgasser.
Dette har Lego taget til eftertanke, siden de er begyndt at skære ned for plastik forbruget.
...
Værdikæden bruges af virksomheder, for at skabe et produkt der giver størst mulig kundeværdi. Værdikæden er bestående af visse aktiviteter, der udføres med henblik på at skabe et overblik over hvad der kan forbedres og hvad virksomheden er gode til. Værdikæden består af primære- og støtte aktiviteter.
...
Harboe er en masseproducerende virksomhed. En masseproducerende virksomhed producerer varer i større mængder. Det vil sig, at der ikke produceres efter kundernes ønsker og behov. Fordelen ved det er at leveringstiden bliver kortere, billiger produktion og fleksibilitet. Hos en virksomhed er fleksibilitet en stor fordel, det skyldes at til enhver uventede tid, kan de levere et krævende antal varer... Køb adgang for at læse mere

Virksomhedsbeskrivelse af Lego og Harboe | Teknologi A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.