Virksomhedsanalyse af Flammen | Afsætning A

  • HHX 3. år
  • Afsætning A
  • 7
  • 7
  • 1455
  • PDF

Virksomhedsanalyse af Flammen | Afsætning A

Her finder du en virksomhedsanalyse af restauranten "Flammen". Besvarelsen omfatter bl.a. en SWOT-opstilling samt en værdikædeanalyse for restaurant Flammen. Dernæst bliver der beskrevet de primære forskelle mellem restaurant Flammen og dennes to konkurrenter: Bone's og Jensen's Bøfhus. Slutteligt er der opstillet en TOWS-matrix for restaurant Flammen og diskuteret virksomhedens kernekompetencer.

Opgaven er skrevet i 2016.

Indhold

1. Beskriv og analyser først virksomhedens SWOT opstilling og dernæst værdikæden for Restaurant Flammen.
2. Gør rede for hvilke forskelle der mellem Flammen og de to andre konkurrenter Bone's og Jensens Bøfhus.
3. Opstil en TOWS-matrix for Flammen.
4. Diskuter Restaurant Flammens kernekompetence.

Uddrag

2. Gør rede for hvilke forskelle der mellem Flammen og de to andre konkurrenter Bone's og Jensens Bøfhus.

For at forstå forskellene ved restauranterne, vil der først komme en kort redegørelse for de forskellige restauranter og derefter vil forskellighederne belyses.

Flammen åbnede deres første restaurant i Kolding i år 2009, og har i dag 11 restauranter i Danmark. Restaurant Flammen ligger vægt på et bredt udvalg af kød, samt stor fri salat bar. Flammen har kun buffet og der serveres kun drikkevarer af tjenerne, ellers er alt andet selvbetjening.

Bone's åbnede i 1990 i Herning, og i dag kan Bone's restauranter findes over det meste af Danmark. Bone's har fokus på det amerikanske, heriblandt spareribs, hot wings samt ta' selv softice bar.

Jensens bøfhus åbnede også deres første restaurant i Herning i 1990, og har i dag 34 restauranter i Danmark. Jensens bøfhus har fokus på møre bøffer, salatbar og saucer. I 1998 åbnede Jensens Bøfhus i Malmø, og har derefter åbnet 12 restauranter i Sverige, en i Tyskland i år 2007 samt en i Norge i 2012. Jensens har også opbygget deres brand og udbud, så forbrugerne efterhånden også kender deres varer fra dagligvarebranchen, hvor forbrugerne kan købe deres spareribs og saucer m.m.

Alle 3 restauranter, har fokus på forskellige ting. Flammen har fokus på mange forskellige slags kød, Bone's har fokus på det amerikanske koncept og Jensens bøfhus har fokus på møre bøffer. Jensens bøfhus og Bone's yder servering af maden, hvorimod restaurant Flammen kun er buffet. Flammen byder dog kun på kød, hvor man på de 2 andre restauranter kan bestille f.eks. burger, nachos m.m..... Køb adgang for at læse mere

Virksomhedsanalyse af Flammen | Afsætning A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.