Virksomhedsanalyse af Bestseller | Afsætning A

  • HHX 1. år
  • Afsætning A
  • Godkendt
  • 8
  • 2175
  • PDF

Virksomhedsanalyse af Bestseller | Afsætning A

Her finder du en virksomhedsanalyse af Bestseller i Afsætning A. Opgaven starter ud med en beskrivelse af Bestseller, som afsluttes med en SWOT-model for at give et overblik. Hernæst er der udarbejdet en brancheanalyse gennem brugen af Porters Five Forces samt en analyse af Bestsellers omverdensforhold. Efterfølgende ses der nærmere på segmentering af markedet og forbrugernes købsadfærd samt de 4 P'er.

Opgaven er skrevet i 2016.

Indhold

Redegørelse af Bestseller
- SWOT-modellen
Brancheanalyse
- Konkurrencesituationen i branchen
- Truslen fra kunder
- Truslen fra potentielle indtrængere
- Truslen fra leverandører
- Truslen fra substituerende produkter
Bestsellers omverden
- Den uafhængige omverden
- Den afhængige omverden
Valg af et af Bestsellers mærke og segmentering af mærket
Købsadfærd ved købet af jeans fra Jack & Jones
De 4 P'er
Bilag

Uddrag

Redegørelse af Bestseller
Bestseller er et familieejet aktieselskab, der blev grundlagt i 1975 i Brande, af Troels Holch Povlsen, som har ledet virksomheden med sin kone, Merete Bech Povlsen og den ene søn Anders Holch Povlsen.
Bestseller er Danmarks største tøj koncern og har i dag flere end 3.000 butikker i 38 lande og mere end 15.000 medarbejdere. Halvdelen af produktionen foregår i Europa og resten produceres primært i Asien.

Bestseller ejer 21 brands, hvoriblandt giganterne Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only befinder sig.
Bestseller er en kæde, men udover kædeopbygningen sælges produkterne også gennem mere end 12.000 selvstændige forhandlere. Det vil sige at de butikker Bestseller ikke selv ejer, har en franchiseaftale. Familien Holch Povlsen har oveni købet også oprettet et firma i Kina ”Bestseller Fashion Group China” sammen med Dan Friis og Allan Warburg. Familien Holch Povlsen ejer 50% og Dan Friis og Allan Warburg ejer tilsammen 50%. Firmaet designer egne kollektioner og har omkring 6300 forretninger i 300 byer.
Bestsellers har opnået 95% af deres omsætning i udlandet. Deres nettoomsætning var i 2013/2014 på 20 mia. kr., og resultatet før skat 1,7 mia. kr.

SWOT-modellen
Jeg vil nu anvende SWOT-modellen til analyse af Bestseller. SWOT-modellen giver et overblik over virksomhedens stærke og svage sider... Køb adgang for at læse mere

Virksomhedsanalyse af Bestseller | Afsætning A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.