Vikingetiden

  • STX 1.g
  • Historie A
  • 12
  • 2226
  • PDF

Vikingetiden

Her ser du en større opgave i Historie om vikingetiden. Opgaven indeholder kort beskrivelse om den periode, som kaldes vikingetiden, og om hvem vikingerne var, og om de ting, som de var kendt for. Bagefterfølger en redegørelse for vikingernes kontakt med andre folkeslag i Europa med en uddybning om handel, plyndringer, og bosættelse i andre europæisk lande. Dernæst en analyse af, hvordan plyndringerne foregik. Herunder analyseres kilden ”Alkuin brev til Higbald, biskop af Lindisfarne”.

Indhold

Indledning
Vikingetiden
Handel
Plyndringer
Bosættelser og erobringer i Europa
Lindisfarne år 793
Analyse af ”Alkuin brev til Higbald, biskop af Lindisfarne”
Danmarks forhold til andre folkeslag i Europa (Diskussion & vurdering)
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Vikingetiden er den periode, som omfatter tiden ca. 800 til 1050. På dette tidspunkt, var en del af Europa for længst inde i middelalderen1. Vikingerne er kendt for deres store togter til både handel og plyndringer, samt erobringerne og bosættelserne i det fremmede. De danske vikinger er mest kendt for plyndringen af Paris i 845, bosættelserne i England i slutningen af 800-årene og i Normandiet kort efter 900, samt erobringen af hele England i 1013 og igen i 1016.

I dag er vikingerne verden over kendt som frygtelige sørøver, men de fleste af dem var faktisk ganske fredelige. De brugte meget af deres tid på at sejle til fjernelande for at handle, og de var meget dygtige søfolk. Med deres sejladser verden over skabte de en strøm af varer fra de yderste nordlig Atlantahav til de arabiske lande i syd.

Vikinger satte med andre ord deres præg på mange lande i hele verden, særligt i Europa, igennem handel, plyndringer og bosættelser... Køb adgang for at læse mere

Vikingetiden

[1]
Bedømmelser
  • 16-05-2018
    dårlig opgave. Det bare ren gentagelser af sig selv helevejen igennem.